Snapsanjovis

SNAPSANSJOVIS

6 - 10 port

2 burkar ansjovisfiléer

Vingrettesås:
1,5 dl Vitvinvinäger
3 krm Italiensk Salladskrydda
1 krm Vitlökspulver
3 krm Senapspulver
1 tsk Citronsaft
1 krm Salt
1 krm Svartpeppar grovmalen
2 dl Rapsolja

Garnering:
1 st Rödlök finhackad
1 ruska Dill färsk finhackad

* Låt filéerena rinna av väl i en nätsil.

* Blanda vingrettesåsen. Lägg ansjovisfiléerna i en glasburk och häll vinegrettesåsen över. Rör örsiktigt så att filéerna säras och kommer ner i marinaden. Skruva på locket och låt stå i kylen 3 - 5 dygn.

* Ta upp filéerna och lägg dem i rdaer med den glansiga sidan upp.

* Hacka rödlöken mycket fint och blanda med den finhackade dillen.

* Garnera filéerna och servera till den första snapsen med kavring eller ett krispigt knäckebröd.