Jerk-marinad för kyckling

JERK-MARINAD FÖR KYCKLING

ca 8 port

1 msk Kryddpeppar malen
1 msk Timjan torkad
1½ tsk Cajennpeppar
1½ tsk Svartpeppar malen
1½ tsk Salvia hackad
3/4 tsk Muskot malen
3/4 tsk Kanel malen
1½ msk Socker
2 msk Vitlökspulver
1 tsk Chili thai kross med kärna
½ dl Olivolja
½ dl Soja
1½ dl Vitvinsvinäger
1½ dl Apelsinjuice
saften från 1 lime

* Blanda alla ingredienser i en skål.

* Förvara i en burk med tätslutande lock i kylskåp. Marinaden måste dra minst 30 min innan användning.


Marinera kyckling eller fläskkött i minst 1 timme. Ta upp köttet ur marinaden och låt det rinna av innan det grillas på glödande kol.