Långjäst knådfri pizzadeg

LÅNGJÄST KNÅDRI PIZZADEG ca 4 pizzor

625 g Caputo mjöl Tipo 00
450 g vaten
½ dl olivolja
2 tsk salt,
1 tsk Caputo torrjäst

* På kvällen; Lös upp jästen i vattnet. Tillsät resten av ingredienserna och blanda noggrant med en slev.

* Låt degen stå i rumstemperatur och jäsa över natten, ca 8 - 12 timmar.

* Nästa morgon, vik degen några gånger med tex en slickepott och placera sedan degen i kylen över dagen.

* 2 immar innan det är middag är det dags att "bolla" degen. Stjälp upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i 4 bitar och försök vika den försiktigt till bollar. (om man vill kan man långjäsa degen ytterligare i kylskåp upp till 72 timmar, ju längre tid den får jäsa desto mer smak och glutentrådar får din deg (Lägg isf varje boll i en oljad skål och täck med plast, jäs i kylskåp)).

* Jäs bollarna ytterligare i 1½ - 2 timmar i rumstemperatur. (Har du jäst den längre så ställ fram den i rumstemp 2 timmar innan de är dags att baka, så väcker du degen till liv). Värm upp ugnen eller grillen till max under tiden. Använd gärna pizzasten eller ett bakstål.

* Baka ut degen på mjölat bakbod. Stretcha degen till rätt form, använd aldrig kavel då du pressar ur luften. Vi vill ha höga och luftiga kanter.

* Toppa med smakrik tomatsås, ost efter smak och någon god skinka eller svamp!

* Grädda tills pizzan ser klar ut och har fått färg!