Sveriges största kryddsortiment
Inga onödiga tillsatser
Snabba leveranser
Frakt 49:-, Fraktfritt över 500:-
Sök kryddan här!
Kundvagn
Antal varor
0
st
Summa
0 kr
Till kassan
Mina sidor
Logga in
KRYDDOR
SMÅPACK
BAKKRYDDOR
CHILI
CURRYBLANDNINGAR
DIPP, SÅS & KRYDDSMÖR
FISKKRYDDOR
GRILLKRYDDOR
KYCKLINGKRYDDOR
KÖTTFÄRSKRYDDOR
PASTA & RISKRYDDOR
POTATISKRYDDOR
SALLADSKRYDDOR
SALT
TEXMEXKRYDDOR
WOKKRYDDOR
ÖRTER
STORPACK
A - B - C
D - E - F
G - H - I
J - K - L
M- N - O
P - Q - R
S - T - U
V - W
Å - Ä - Ö
KILOPACK
A - B - C
D - E - F
G - H - I
J - K - L
M - N - O
P - Q - R
S - T - U
V - X - Y - Z
Å - Ä - Ö
NYHETER 2023
KRYDDPAKET
SAFFRAN & VANILJ
VIN & SPRITKRYDDOR
SVAMP
KRYDDOR A - Ö
A - B
C - D
E - F
G - H
I - J
K - L
M - N
O - P
Q - R
S - T
U - V - W
X - Y - Z
Å - Ä - Ö
KRYDDOR KILOFÖRPACK
KRYDDPAKET
DELI
Sås och tillbehör
Svamp
Söta saker
Pasta & Ris
Drycker och drinkar
Asiatiskt
MJÖL
SVAMP
SMAK AV SKÅNE
BURKAR & ETIKETTER
KRYDDBURKAR
ETIKETTER
TE & TEBLANDNINGAR
JUL TE
EKOLOGISKT TE
FRUKT TE
GRÖNT TE
HONEYBUSH
ROOIBOS
SVART TE
VITT TE
ÖRT TE
ÖRTER TILL TEKOK
TEKOPPAR & TESILAR
EKOLOGISKT
AROMER
HUSHÅLLSAROMER
PÅSKLÄMMOR
SMÅTT & GOTT
HÄLSOBÄR & ÖRTER
NÖTTER & FRÖ
LAKRITS
STRÖSSEL
TÅRTDEKOR
GODIS & KONFEKT
DEKORATIONER
SAFFRAN & VANILJ
RECEPT
Fiskrätter
Ansjovis
Cajunkryddade Kräftor
Fisk under musseltäcke
Vår lyxiga fisksoppa
Snapsanjovis
Het Räksallad
Kycklingrätter
Rökig kyckling i tomatsås
Jerk-marinad för kyckling
Kötträtter
Grekiska biffar
Orientalisk skinka
Cowboy Chili con carne
Sås, dipp & glaze
Ananas-glaze
Gröna röran
Sötsur sås
Tomatchutney
Senap special
Mustig salsa
Sommarglaze
Julglaze till tjocka revben
Pizza
Dagsjäst Pizzadeg
Glutenfri pizzadeg
Långjäst knådfri pizzadeg
Snabba pizzadegen
Bröd / Kakor
Hälsobröd med Gojibär
Kvickaste Kavringen
Borgebys Julbröd
Juliga vörtbrödet
Läckra Kumminkringlor
Ostkex med Pinjenötter
Knäckiga Kryddkakor
Smarriga Pecanpajen
Frostiga Julmuffins
Saffransbrownie med snötäcke
Snabba frökex
Desserter & Godis
Pannacotta med äkta vanilj
Gammeldags Vaniljsås
Klassiska Ingefärspäron
Hallon-Lakrits Cheesecake
Lakritskola
Tonka Parfait
Saffransglass
Violglass
Övrigt
Kryddig Höstsoppa
Gul Morotssoppa
Lyxig nypongelé
Nyponsoppa
Timjanpaj med Svamp
Kryddiga nötter
Trattkantarellsoppa
Drycker
Bergslagens Tonic
GLÖGG & SNAPS
HÄST & HUND
RECEPT
>
Pizza
>
Långjäst knådfri pizzadeg
Långjäst knådfri pizzadeg
LÅNGJÄST KNÅDRI PIZZADEG ca 4 pizzor
625 g Caputo mjöl Tipo 00
450 g vaten
½ dl olivolja
2 tsk salt,
1 tsk Caputo torrjäst
* På kvällen; Lös upp jästen i vattnet. Tillsät resten av ingredienserna och blanda noggrant med en slev.
* Låt degen stå i rumstemperatur och jäsa över natten, ca 8 - 12 timmar.
* Nästa morgon, vik degen några gånger med tex en slickepott och placera sedan degen i kylen över dagen.
* 2 immar innan det är middag är det dags att "bolla" degen. Stjälp upp degen på ett mjölat bord. Dela degen i 4 bitar och försök vika den försiktigt till bollar. (om man vill kan man långjäsa degen ytterligare i kylskåp upp till 72 timmar, ju längre tid den får jäsa desto mer smak och glutentrådar får din deg (Lägg isf varje boll i en oljad skål och täck med plast, jäs i kylskåp)).
* Jäs bollarna ytterligare i 1½ - 2 timmar i rumstemperatur. (Har du jäst den längre så ställ fram den i rumstemp 2 timmar innan de är dags att baka, så väcker du degen till liv). Värm upp ugnen eller grillen till max under tiden. Använd gärna pizzasten eller ett bakstål.
* Baka ut degen på mjölat bakbod. Stretcha degen till rätt form, använd aldrig kavel då du pressar ur luften. Vi vill ha höga och luftiga kanter.
* Toppa med smakrik tomatsås, ost efter smak och någon god skinka eller svamp!
* Grädda tills pizzan ser klar ut och har fått färg!