Butiken

Frostiga julmuffins

Muffins:
1 dl Tranbär torkade
½ dl Glögg
125 g Smör
1½ dl Mjölk
2 Ägg
2 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2½ msk Pepparkakskryddor
Muffinsformar

Frosting:
250 g Mascarponeost
1 dl Vispgrädde
½ dl Tranbär torkade

* Lägg tranbär och glögg i en skål. Låt dem dra över natten.

* Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och rör om. Låt svalna.

* Vispa ägg och socker lätt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor, blanda ner det i äggsmeten. Rör till sist ner tranbär, glögg och smör- och mjölkblandningen.

* Sätt gärna muffinsformarna i en muffinsplåt, för stabilitetens skull. Fyll formarna upp till 3/4 med smet.

* Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10 - 12 minuter. Låt svalna på galler.

* Frosting: Vispa sammam mascarponeost och vispgrädde. Spritsa en klick på varje muffins innan servering. Toppa med hackade tranbär.