Butiken

Hallon - Lakrits Cheesecake

8 - 10 bitar

Botten:
12 st Digestivekex
75 g Smör

Fyllning:
3 st Gelantinblad
3 dl Vispgrädde
1 dl Strösocker
250 g Hallon
200 g Philadelphiaost

Garnering:
1 förp. Salt-Lakritsflakes
Ev färska hallon

* Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar botten. Låt sedan stå i kylen medan fyllningen görs.

* Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten.

* Häll grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

* Tag upp gelantinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Tag av kastrullen från värmen och låt svalna något.

* Mixa hallonen till en pure. Rör ner Philadelphiaost och hallonpuren i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i formen.

* Ställ kakan i kylskåpet i minst 3 timmar.

* Ta bort den löstagbara kanten och garnera tårtan med salt-lakritsflakes och hallon precis innan servering.