Butiken

Hälsobröd med Gojibär

HÄLSOBRÖD MED GOJIBÄR

1 limpa

1 dl Dinkelflingor
5 dl Grahamsmjöl
2 dl Vetemjöl
½ dl Linfrö
½ dl Solroskärnor
2 tsk Bikarbonat
½ tsk Krydpeppar malen
½ tsk Kummin malen
1½ tsk Salt
½ dl Russin
1 dl Gojibär
7 dl Filmjölk
3 msk Brännvin
½ dl Sirap
1 dl Solroskärnor (att bröa formen med)

* Smörj en avlång limpform och bröa med solroskärnor.

* Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

* Tillsätt russin, gojibär, brännvin, filmjölk och sirap.

* Rör om ordentligt och häll smeten i formen.

* Grädda brödet i ca 1 timme i 200 grader. Känn efter med en sticka om det är färdigt. Grädda längre om det känns för blött.

* Njut brödet med smör och vällagrad ost.