Butiken

Smarriga Pecanpajen

SMARRIGA PECANPAJEN

Ca 12 bitar

Pajdeg:
2,5 dl Vetemjöl
100 g Pecannötter, hackade
½ dl Farinsocker
½ dl Strösocker
100 g Smör

Fyllning:
3 dl Blåbär
2 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
½ msk Potatismjöl
2 - 3 msk Lönnsirap

* Värm ugnen till 200 grader.

* Blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen i en bunke till en gryning massa.

* Strö hälften av blandningen i en pajform, ca 28 cm i diameter, och platta till något.

* Grädda i 6 - 7 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader.

* Fyllning; Lägg blåbären i en skål och strö över strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Vänd runt blåbären och strö dem jämnt i pajformen.

* Strö över resten av degblandningen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut pajen.

* Ringla över lönnsirap och servera med vaniljvisp, lättvispad grädde eller glass.