Johannes Dahlskog

Vår lyxiga fisksoppa

Lyxig fisksoppa - som både förrätt och huvudrätt.

Det är vanligt att servera fisksoppa som både förrätt och huvudrätt. Om den serveras som förrätt är det vanligtvis i mindre portioner, medan större portioner serveras som huvudrätt.

Recept  - LYXIGA FISKSOPPAN

4 port

400 g Fiskfilé
300 g Laxfilé
300 g Räkor med skal
2 msk Fem lökar kryddblandning
1 msk Tomatflingor
1 msk Smör
1 tsk Timjan
1 tsk Basilika
2½ dl Vitt Vin
1 tärning Fiskbuljong
2 dl Grädde
2 dl Vatten
1 dl Crème Fraiche
0,5 g Saffran

* Börja med att förbereda fisken och skär den i mindre bitar.
* Smält smöret, tillsätt kryddorna och de övriga ingredienserna utom fisken. Låt sjuda i 10 minuter, rör om då och då.
* Lägg i fiskbitarna och låt sjuda i ca 7 minuter.
* Skala räkorna och lägg dem i grytan.
* Hetta upp och servera med ett gott bröd.